Borneo-orang-oetan

  • Familie: primaten → antropoïden→ mensapen
  • Leefgebied: regenwoud
  • Voeding: vruchten, jonge blaadjes, scheuten, boomschors, insecten, eieren, vogels, eekhoorns
  • Leefwijze: minder sociaal dan andere mensapen, zeer handig
  • Voortplanting: draagtijd ca. 8 maanden

Borneo orang-oetan leefgebied

De naam orang-oetan komt uit het Indonesisch en betekent bosmens. Die benaming past perfect bij deze boomklimmers met hun roestbruine vacht. Deze mensapen brengen het grootste deel van hun leven door in de boomtoppen en komen slechts zelden op de grond. Hun lichaamsbouw met de lange armen en krachtige grijphanden en -voeten voor het vastpakken van takken en bomen is perfect aangepast aan deze levensstijl.

Borneo-orang-oetans leven in Zuidoost-Azië en hebben hun leefgebied in de bossen van het eiland Borneo. Door illegale jacht en constante vernietiging van hun leefgebied, zijn orang-oetans met uitsterven bedreigd. Ter bescherming van de mensapen steunen wij daarom Borneo Orangutan Survival (BOS). De organisatie voert reddingsacties uit om gewonde en uit gevangenschap bevrijde dieren te verzorgen en daarna weer in het regenwoud uit te zetten.

Deze en nog veel meer dieren ontmoet u in Zoo Rostock, het thuis voor 4.500 dieren van 450 verschillende soorten uit de hele wereld.