Ijsbeer

  • Familie: roofdieren → beren
  • Leefgebied: eilanden, kustgebieden en drijfijs in de circumpolaire noordelijke ijszee.
  • Voeding: met name zeehonden, in de dierentuin vlees, vis en fruit
  • Leefwijze: leven alleen, goed uithoudingsvermogen in het water, duiken en lopen
  • Voortplanting: draagtijd met rustperiode voor de jongen 8 maanden, 1 tot 3 extreem gevoelige jongen

Het thuis van de ijsberen is het pak- en drijfijs van het Noordpoolgebied - en wie op het eeuwige ijs woont, heeft een dikke vacht nodig. Hun vacht isoleert zo goed, dat ze zelfs met een infraroodcamera niet te onderscheiden zijn. Tijdens hun jacht naar zeehonden onder water houdt een dikke laag vacht hen warm. Dankzij hun zwemvliezen bereiken de witte jagers een snelheid van 10 km/h en zijn over het algemeen goede zwemmers en duikers met een prima uithoudingsvermogen. Aan land werken de behaarde zolen onder hun poten als antislip.

Deze en nog veel meer dieren ontmoet u in Zoo Rostock, het thuis voor 4.500 dieren van 450 verschillende soorten uit de hele wereld.