Leeuwen

  • Familie: roofdieren → katachtigen → grote katten
  • Leefgebied: semi-woestijnen, steppen en savannes
  • Voeding: hoefdieren van verschillende grootten
  • Leefwijze: in een troep
  • Voortplanting: draagtijd ca. 100 dagen, 3 tot max. 9 jongen

Kenmerken van de leeuw

Met hun majestueuze manen en gespierde kop zien de mannetjes onder de leeuwen er echt koninklijk uit. Met hun luide gebrul verdedigen ze in de natuur hun terrein, jagen rivalen weg en beschermen hun troep. Terwijl de vrouwtjes iets kleiner zijn, kunnen de mannetjes een gewicht van maximaal 200 kilogram bereiken en een lengte van zo'n 2,50 meter. Daarmee is de leeuw het grootste op het land levende roofdier van Afrika. Ze leven hier in semi-woestijnen, steppen en savannes.
In Zoo Rostock wonen de leeuwen op een open grassavanne. Dankzij de grote glazen ruiten en uitkijkpunten kunnen bezoekers ze dichterbij meemaken dan in de natuur mogelijk is.

Deze en nog veel meer dieren ontmoet u in Zoo Rostock, het thuis voor 4.500 dieren van 450 verschillende soorten uit de hele wereld.