Stokstaartjes

  • Familie: roofdieren → civetkatten
  • Leefgebied: open droge vlaktes en savannes
  • Voeding: insecten, kleine gewervelde dieren, eieren, vegetarisch voedsel
  • Leefwijze: in familieclans
  • Voortplanting: draagtijd 11 weken, 2-5 jongen

Waar leven stokstaartjes?

Stokstaartjes leven op de open, droge vlaktes en savannes van Zuid-Afrika. Ze leven altijd in vaste familieclans. Het zijn bezige bijtjes, altijd in de weer met zoeken naar voedsel of met het graven van nieuwe holen. Die holen doen dienst als toevluchtsoord, slaapplek en kindercrèche voor de stokstaartjes. Stokstaartjes brengen ook ontzettend veel tijd door met het zoeken naar voedsel. Insecten, kleine gewervelde dieren, maar ook schorpioenen, slangen en spinnen staan naast vegetarische kost op het menu van deze kleine roofdieren. Ze zijn immuun voor het gif van de schorpioenen en slangen. Om onaangename verrassingen door de stekel van de schorpioen te voorkomen, proberen ze deze met een nauwkeurig gerichte beet heel snel onschadelijk te maken.

Deze en nog veel meer dieren ontmoet u in Zoo Rostock, het thuis voor 4.500 dieren van 450 verschillende soorten uit de hele wereld.