Westelijke laaglandgorilla

  • Familie: primaten → antropoïden→ mensapen
  • Leefgebied: regenwouden, moerasgebieden
  • Voeding: bladeren, knoppen, wortels, knollen e.d.
  • Leefwijze: in groepen
  • Voortplanting: draagtijd ca. 260 dagen, vaak één jong

Kenmerken van de westelijke laaglandgorilla

Gorilla’s zijn de grootste en zwaarste primaten ter wereld. Hun lichaamsomvang ligt tussen 1,25 en 1,75 meter en de mannetjes kunnen tot wel 200 kilo zwaar worden. De vrouwtjes zijn met hun 70 tot 90 kilo iets lichter. Deze mensapen brengen dagelijks veel tijd door met eten. Gorilla's eten voornamelijk plantaardig voedsel, zoals bladeren, knoppen, wortels, knollen en dergelijke. De westelijke laaglandgorilla's zijn wijd verspreid in het westen van Afrika in de buurt van de evenaar. Ze leven in regenwouden en moerasgebieden.
Met hun zwarte vacht, donkere huid, de brede neusvleugels en hun statige omvang zien de gorilla's er op het eerst gezicht erg dreigend uit. Deze dieren leven echter op zeer vriendelijke voet met elkaar in groepen. Vaak beschermt een volwassen zilverrug meerdere vrouwtjes en hun jongen. Gorilla's zijn een voorbeeld als het gaat om het opvoeden van hun jongen - jarenlang worden ze door hun moeder rondgesjouwd en vertroeteld.

Deze en nog veel meer dieren ontmoet u in Zoo Rostock, het thuis voor 4.500 dieren van 450 verschillende soorten uit de hele wereld.